Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 19:17

Олуја у Крушевцу ломила гране и скидала црепове

Олујно невреме погодило је Крушевац. Ветар је ломио гране, скидао црепове, обарао контејнере. Киша продрла и у поједине објекте.
Крушевац је нешто после 18 часова захватило олујно невреме.

Ветар је дувао орканском брзином од 108 километара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на час. Ломио је гране, дрвеће, скидао црепове, обарао контејнере.

За само 40 минута, према подацима метеоролошке станице, у самом граду пала су 43 литра кише по метру квадратном, што је уз јак ветар условило да киша продре и у поједине објекте.
Облак који је идући од Читлука и Бивоља прошао центром Крушевца, донео је и ситнији град јачег интензитета.
Захваљујући противградној одбрани Радарског центра Крушевац, која је дејствовала са 32 станице испаливши 125 противградних ракета, спречена је већа штета на подручју Расинског округа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.