Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 11:32

Реаговање председника Управног одбора РТС-а на гостовање Оливере Ковачевић у Београдској хроници

Председник Управног одбора РТС-а Бранислав Кланшек реаговао је на гостовање Оливере Ковачевић, у Београдској хроници у петак 30. јуна, које преносимо у целини.
Поводом наступа Оливере Ковачевић, главне и одговорне уреднице Забавног програма, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Београдској хроници у петак 30. јуна, где је изнела низ неистина и личних квалификација на рачун моје стручности имам да изјавим следеће.
Као председник УО не желим да злоупотребљавам програмске садржаје РТС јер они нису место где се износе личне квалификације било кога о било коме, како је то урадила Оливера Ковачевић.
Оливера Ковачевић је позвана у Београдску хронику да најави летњу шему Забавног програма, што је она искористила као прилику да полуистинама и манипулацијама аболира своје поступке због којих сам као председник УО у оквиру својих Законом прописаних надлежности против дотичне почетком ове године поднео кривичну пријаву због кривичног дела „несавестан рад у служби“ због потрошених 14 милиона динара у периоду од 2020. до 2022. године, на емисију „Један добар дан“ која никад није емитована у том периоду.
Слобода јавног информисања не сме се повређивати злоупотребом службеног положаја. С тога апелујем на све бивше, садашње и будуће уреднике РТС-а да се понашају у складу са прописима и Етичким кодексом РТС-а. Такође, апелујем и на водитеље да реагују када њихови гости злоупотребљавају свој положај, како до оваквих реакција не би долазило, наводи се у саопштењу Бранислава Кланшчека, председника Управног одбора РТС-а

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.