Izvor: RTS, 03.Jul.2023, 11:12

Српска листа: Детонација у Митровици фингирани инцидент како би се оправдало појачано присуство специјалаца

Јака детонација изазвана протекле ноћи активирањем шок бомбе у северном делу Косовске Митровице изазвала је узнемирење житеља те средине, а Српска листа саопштава да су направу намерно активирала непозната лица како би се оправдало појачано присуство до зуба >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << наоружаних специјалаца и оклопних возила на улицама Митровице и застрашивање грађана.
Како се наводи у саопштењу Српске листе, бацање петарде или сличне пиротехнике само по себи није злочин, али оно што брине је да "фингирање оваквих инцидената има за циљ стварање алибија за присуство Куртијевих специјалаца у српским срединама и наставак репресије над нашим народом, као и неоснована хапшења".
Поручују да "попут случаја наводног проналаска оружја у возилу и бачене наводне бомбе код општинске зграде, и ова шок бомба бачена је у реону који је недељама уназад под потпуном контролом Куртијевих специјалних јединица".
"Зато понављамо захтев Кфору и Еулексу да појача своје присуство на северу Косова и Метохије, посебно у Косовској Митровици, како би спречили ове фингиране инциденте које понављамо Куртијев режим вешто користи као алиби да оправда присуство параполицијских јединица, малтретирање српског народа и хапшење Срба", подвлачи се у саопштењу Српске листе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.