Izvor: RTS, 01.Jul.2023, 20:23

Преминуо Радомир Угрнић

Новинар Радомир Угрнић преминуо је у Свилајнцу у 92. години. Новинарством се бавио седам и по деценија.
Радомир Угрнић рођен је 28. септембра 1931. године у Брусу. Завршио је Високу педагошку школу у Београду. Био је новинар готово седам и по деценија.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Новинарску каријеру започео је 1948. године у листу "Спорт", за који је радио све до његовог гашења. Био је дописник Радио Београда из Свилајнца, а његови прилози из Ресаве били су готово свакодневно део јутарњег програма.

Писао је репортаже и за листове "Борба", "Политика експрес", "Вечерње новости", "Пољопривредник", "Пчелар" и друге. Угрнић је био и дописник регионалног листа "Нови пут" и радија "Миг".
Текстове је објављивао и на порталу "Ресавски поштоноша". Добитник је Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе.

Угрнић ће бити сахрањен у понедељак, 3. јула, у Свилајнцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.