Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 20:05

Премијерка Брнабић се састала са Ивиндом Вадом Петерсоном

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са државним секретаром Министарства спољних послова Краљевине Норвешке Ивиндом Вадом Петерсоном, наводи се у саопштењу Владе.
Ана Брнабић је, како се наводи, на самом почетку истакла значај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << партнерства са Краљевином Норвешком и изразила захвалност на блиској сарадњи у области економије, европских интеграција и посебно сектору енергетике.
"Брнабић се нарочито захвалила на експертској помоћи коју је та земља пружила Србији након две трагедије који су се догодиле у нашој земљи почетком маја", истиче се у саопштењу.
Додаје се да је премијерка поновила да чланство Србије у ЕУ остаје приоритет наше спољне политике и стратешко опредељење и изразила захвалност Норвешкој на подршци коју пружа у нашој земљи на том путу.
Норвешка, како је навела, пружа помоћ у области хармонизације стандарда и прописа са Унијом у области владавине права, реформи државне управе, конкурентности, енергетске ефикасности, животне средине и климатских промена.
Премијерка је истакла проблеме са којима се Срби на Косову и Метохији суочавају, те да је пуно поштовање Бриселског споразума и оснивање Заједнице српских општина једини начин за даљи наставак и напредак у процесу нормализације.
Ивинд Вад Петерсон је закључио да Србија има стабилног партнера у Норвешкој, који ће увек бити доступан за сваку врсту помоћи и сарадње.
Петерсон се раније данас састао и са министром спољних послова Ивицом Дачићем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.