Izvor: RTS, 29.Jun.2023, 22:42

Вучић, Нехамер и Орбан следеће недеље у Бечу

Председник Србије Александар Вучић, аустријски канцелар Карл Нехамер и мађарски премијер Виктор Орбан састаће се крајем следеће недеље у Бечу, на трећем трилатералном самиту посвећеном борби против нелегалних миграција.
Карл Нехамер је први >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пут домаћин трилатералног самита Србије, Аустрије и Мађарске, који је на јесен успостављен у циљу борбе против ирегуларне миграције на балканској рути.

Састанку у Бечу ће, како је најављено, присуствовати и министри унутрашњих и спољних послова три земље.
Нехамер, Орбан и Вучић први пут су се у том формату састали у октобру у Будимпешти, а месец дана касније у Београду.
Нехамер: Београд показао прагматичан приступ, Приштина се води идеологијом Карл Нехамер је, када је реч о ситуацији на северу КиМ, изјавио да је Београд показао прагматичан приступ, и оценио да су потези Приштине ''вођени идеологијом''.
''Испоставило се да Србија приказује прагматичан приступ, а деловање Косова је вођено идеологијом. Чак је и заштитница Албанија показала незадовољство понашањем косовске владе", рекао је Нехамер током обраћања у Одбору за ЕУ у аустријском парламенту, преноси аустријски Стандард.
Оценио је да је ситуација на КиМ ''шкакљива тема'' и навео да Западни Балкан завређује пуну пажњу ЕУ, да европска перспектива региона мора бити очувана, као и да његова земља остаје ''важан партнер'' региона.
Стандард је подсетио да је претходно посланица аустријске Народне партије, чији је председник Нехамер, Кармен Јајтлер-Цинели пренела запажања са своје посете КиМ, истакавши да су све локалне партије указале да сматрају да ЕУ ''није поштена'' према Приштини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.