Izvor: RTS, 29.Jun.2023, 11:14

Блокада бањалучке скупштине – сукоб Станивуковића са председником градског парламента

Након што је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић пре два дана прогласио председника Скупштине Града Љуба Нинковића “нерадником”, организовао протесте и уз помоћ грађана изнео његову столицу из канцеларије, Нинковић тврди да је реч о опструкцијама и манипулацијама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јавношћу с јасним циљем.
Гостујући у Јутарњем програму РТРС, Љубо Нинковић је рекао да "циљ нам је био да на ванредној седници говори о решењима за (водени парк) Аквану. "Градоначелник није дозволио да се дође до решења, јер тако не би могао својим тајкунима да понуди земљиште", додао је Нинковић.

Уколико, како каже, данас не буде могао да уђе у канцеларију, сешће на степенице испред Градске управе и у 15 часова заказати седницу Скупштине, како би добили прилику да разматрају питање решавања кризе у Аквани.
Најавио да ће наредних дана бити размотрена могућност опозива градоначелника Станивуковића.
Седница Скупштине града прекинута је пре два дана, како преноси РТРС, из безбедносних разлога, а јуче су закључане канцеларије које користи скупштинско руководство.
Нинковић је рекао да су на вратима канцеларија промењене браве по налогу градоначелника, чиме је онемогућен рад овог тела.
Станивуковић, пак, тврди да скупштина не жели да обавља свој посао и најављује наставак борбе.
Из Акване су саопштили да неће моћи да исплаћују плате и да су од данас базени у Борику затворени.
Станивуковић: Градски парламент није заседао 90 дана Градоначелник Станивуковић је у среду одржао други протест са својим присталицама испред Градске управе, тврдећи да 90 дана није одржана ниједна седница парламента.

Испред Градске управе довезао и службени аутомобил који користи Нинковић, на којем, између осталог, постављен натпис да се у њему возио "нерадник".
"Буде ли ово ишло даље унедоглед, ићи ћемо испред странака, Владе и Палате председника. Ако то не уроди плодом, сешћу испред Градске управе и штрајковати док се не реши питање Бањалуке", поручио је Станивуковић, пренели су бањалучки медији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.