Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 14:14

Беговић: У Тјенђину смо представили Србију као нови центар за развој биоекономије

У кинеском граду Тјенђину наставља се годишња конференција Светског економског форума - Нови шампиони 2023. Међу учесницима конференције познатије као летњи Давос, и делегација Србије. Шта је договорено током боравка у Kини и ко су потенцијални партнери српских >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << научника – за РТС је говорила министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић.
Другог дана конференције "Нови шампиони 2023", делегација Србије имала је три састанка. Од тога један са директором Светског економског форума задуженим за Европу, Еуроазију и Блиски Исток Мирком Душеком.
Разговарало се са представницима различитих организација, региона и компанија.
Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић рекла је за РТС да је реч о фантастичној шанси за Србију, пошто Тјенђин постаје мали центар света, што ће, како је рекла, допринети повећању видљивости Србије.
"Ове године смо представили концепт Био4 кампуса и уопште Србију као један нови центар, односно хаб за развој биоекономије, укључујући и развој биотехнологије, вештачке интелигенције и то су ствари неке од тема које се и провлаче на оваквом једном форуму", навела је Беговићева.
Разговор са Јеленом Беговић у целости погледајте у видео-снимку на почетку текста.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.