Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 15:31

Вучић након састанка у Бриселу: Представио сам извештај о бруталним повредама ухапшених Срба

Председник Александар Вучић рекао је, након састанка са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, да је представио извештај о бруталним повредама ухапшених Срба који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ни за шта нису криви, а који се гоне за хулиганизам и тероризам. Упозорио сам да су Срби у веома тешкој позицији и да не желе да трпе Куртијев терор, поручује Вучић.
Жозеп Борељ је у Брисел на разговор позвао Вучића и Куртија због последњих дешавања на КиМ.
Састанак председника Вучића и Бореља требало би да почне око 16.30 сати.
Председник је јутрос, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће разговарати са високим комесаром ЕУ за спољну политику Жозепом Борељом, али не и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем јер, како је навео, разговор с њим нема никаквог смисла.
Додао је и да ће на састанак понети извештај о здравственом стању ухапшених Срба које је обишао официр за везу на КиМ, додавши да су они у тешкој ситуацији.
"Куртијев једини циљ је да протера Србе са целе територије Косова и Метохије, рекао је председник и нагласио да о питању КиМ Србија из милион разлога разговара само са колективним Западом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.