Izvor: RTS, 22.Jun.2023, 10:34

Канцеларија за КиМ: Двадесет пет година од отмице српских рудара, извршиоци злочина нису пронађени

Данас се навршава двадесет пет година од отмице српских рудара, које су албански терористи присилно одвели из фабричког круга угљенокопа "Белаћевац" Термоелектране "Обилић" на Косову и Метохији, подсећа Канцеларија за КиМ.
Из Канцеларије за КиМ >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << истичу да је отмица рудара била почетак кампање масовног злочина и терора коју су албански терористи на Косову и Метохији организовали против цивилног српског становништва и да управо овај злочин показује и праву природу и праве циљеве онога што у Приштини називају борбом за ослобођење.

"Данас, када терористичка полиција на КиМ, у стилу УЧК, свакодневно хапси и киднапује невине Србе и пребија српску децу, јасно се види да је та борба, ништа друго него покушај потпуног етничког чишћења наше јужне покрајине, злостављањем и терорисањем неалбанског становништва", наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.
Наглашавају да за четврт века извршиоци злочина над белаћевачким рударима нису пронађени и приведени правди, a нико од представника међународних организација и привремених институција на Косову и Метохији није ни покушао да понуди одговоре о судбини српских рудара и многих других наших страдалих сународника.
"То најбоље говори о дометима такозване међународне правде на Космету", истичу из Канцеларије за КиМ.
Кажу да ће Србија, српски народ и породице жртава, са болом и пијететом наставити да негују сећање на српске жртве и да траже правду за злочин у коме су страдали рудари са копова у Белаћевцу, док су обављали свој радни задатак.
Подсећају да су на данашњи дан, пре двадесет и пет године у раним јутарњим сатима отети, само зато што су Срби: Душан Ађанчић, Пера Ађанчић, Зоран Ађанчић, Мирко Буха, Драган Вукмировић, Филип Гојковић, Мирослав Трифуновић, Србољуб Савић и Божидар Лемпић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.