Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 15:29

Курти: Потребни нови избори у четири општине на северу

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти обратио се видео-поруком на српском језику у којој је рекао да су потребни нови избори у четири општине на северу КиМ уз "отворену и слободну" предизборну кампању. Он тврди да му је жао што су морали да одрже >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изборе у четири општине на северу "са ниским изласком грађана", и да су се надали да ће Српска листа на њима да учествује.
"Међународна заједница нам је обећала да ће, уколико ми прихватимо охридски анекс, они осигурати учествовање Српске листе на изборима", тврди Курти.

Рекао је и да нема моћ да их натера да се кандидују на изборима и да ће градоначелник Љуљзим Хетеми у Лепосавићу остати док се не изабере нови.
"У том циљу су нам потребни превремени избори и отворена, слободна, предизборна кампања у четири општине на северу. Без фер и демократске кампање, нема фер и демократских избора", сматра Курти.
Према његовим речима, потребна је владавина права, а коју, како каже, треба "успоставити заједно", и тврди да се уз владавину права, може постепено смањити број полицајаца у општинским зградама.
Курти је рекао и да су потребни састанци у Бриселу за, како је рекао "хитно, потпуно, и безусловно спровођење основног споразума из Брисела, чији је саставни део - охридски анекс".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.