Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 18:02

Истрага против Хантера Бајдена окончана споразумом о кривици

Петогодишња федерална истрага против сина председника САД Џозефа Бајдена, Хантера Бајдена решена је споразумима о кривци о порезу на приход и оптужбама за ватрено оружје, рекао је његов адвокат.
Адвокат Кристофер Кларк истакао је да "Хантер Бајден >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << верује да је важно да преузме одговорност за ове грешке, које је направио током периода превирања у свом животу", пренео је Ројтерс.

"Он се радује наставку опоравка и напредовању", навео је адвокат у саопштењу.
Министарство правде САД раније је саопштило да ће се Хантер Бајден изјаснити да је крив по две тачке федералне оптужнице, које се односе на пореске прекршаје. Син америчког председника Џозефа Бајдена ће се изјаснити кривим приликом појављивања на суду, а датум још није одређен.
Према договору, Бајден је такође ушао у претпретресни поступак за нелегално поседовање оружја. Оптужбе против Хантера подигао је Дејвид Вајс, амерички тужилац из Делавера, кога је запослио бивши председник Доналд Трамп.
Хантер је у децембру 2020. године рекао да је канцеларија Вајса истраживала његов порески прекршај, али је негирао да је урадио нешто противзаконито.
Вајсова истрага је иницијално била усмерена на потенцијалне пореске прекршаје и прање новца током пословања у иностранству, посебно у Кини, рекли су извори за Ројтерс. Истрага је почела 2018. године, према наводима америчких медија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.