Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 12:32

Марковић: Басти дат рок да поднесе оставку

Радету Басти је дат рок да поднесе оставку на све функције на које га је предложила Јединствена Србија, што укључује и функцију министра за привреду у Влади Србије, саопштио је данас председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.
"За Јединствену >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србију Раде Баста више није члан странке и за Јединствену Србију Раде Баста више није министар у Влади Србије“, истакао је Драган Марковић и додао да је захтев за смену Басте поднет и Влади.
Он је подсетио и да је на седници Председништва Јединствене Србије, одржаној 10. априла у Јагодини, једногласно донета одлука о смени Басте са места потпредседника странке.
"Разлог за смену у странци и захтев за смену у Влади Србије је следећи: Изјаве Радета Басте да Србија треба да уведе санкције Русији и да сви министри у Влади Србије треба да се придруже протестима у Београду су дијаметрално супротне програму Јединствене Србије и државној и националној политици коју спроводи Влада Србије", навео је Марковић.
Он је додао да у свакој држави на свету, ако се неки министар не слаже са државном политиком коју спродови Влада чије је члан, тај подноси оставку.
Баста је раније рекао да оставку неће поднети јер ради "за народ и државу“ и позвао да га смене ако не желе да буде на функцији.
"Кад би моја смена или оставка решиле било који проблем у земљи, ја бих сутра отишао. Нажалост, то је скретање теме с проблема који су вишеслојни. У чему је грешка ако сам рекао да би стотине хиљада људи на улици требало саслушати искрено? Шта то значи, да смо ми за насиље", рекао је тада Баста.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.