Izvor: RTS, 19.Jun.2023, 22:31

Нестала подморница за обилазак олупине Титаника, сумња се да је међу путницима и милијардер Хардинг

Америчка обалска стража потврдила је да се пет особа налазило у подморници која је нестала на путу ка олупини Титаника у Атлантском океану. Породица британског милијардера Хемиша Хардинга потврдила је да и био један од путника који су нестали.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Из Обалске страже САД навели су да се свих пет особа води као нестало, додајући да за подморницом трагају амерички и канадски поморски авиони за надгледање, укључујући високософистицирани авион "П8 Посејдон" који има могућност подводне детекције, преноси Би-Би-Си.

Породица британског истраживача и милијардера Хемиша Хардинга претходно је потврдила да је био један од путника који су нестали. "Хемиш Хардинг, мој очух, нестао је заједно са подморницом", навео је његов посинак Брајан Шеш.
Брод који је носио подморницу кренуо је из Сент Џонса у Канади, стигао је близу локације олупине Титаника у Атлантском океану, одакле је подморница требало да започне мисију, преноси Би-Би-Си.

Олупина чувеног брода налази се на дубини од 3.800 метара на дну Атлантика, на око 600 километара од обале канадске покрајине Њуфаундленд.
Титаник, који је био највећи и најлуксузнији брод свог времена, ударио је 1912. године у ледени брег, на путу од енглеског Саутемптона ка Њујорку. Од 2.200 путника, у бродолому је живот изгубило више од 1.500.
Олупина је откривена 1985. године, од када је предмет људског истраживања и рагледања.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.