Izvor: RTS, 17.Jun.2023, 09:39

Дечак из Лазаревца спасен помоћу канапа, браћа извучена из реке

У осам месних заједница општине Лазаревац ситуација је критична, а из реке Турије спасене су три особе – један дечак и два рођена брата.
Председник општине Лазаревац Бојан Стевић рекао је за РТС да су имали три евакуације, спасавања из реке Турије.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Дечак од 15 година у месту заједница Јункова. Заједно смо брзом интервенцијом свих људи који су били на лицу места уз помоћ канапа и срећe, пре свега његову срећу јер се закачио за гране, успели да га евакуишемо и извучемо", рекао је Стевић додајући да га је збринула екипа хитне помоћи локалног дома здравља.
Након тога су из реке Турије, у МЗ Миросаљац, извучена два рођена брата.
"Једног смо брзо успели да извадимо после неких 45 минута уз помоћ приватне механизациј која се ту нашла и из домаћинстава смо узели механизацију. Док други, његов старији брат, за њега нам је требало неких 2,5 сата, река га је однела неких 200 метара и уз помоћ спасилачких јединица Ватрогасне бригаде и МУП-а Србије и града Београда Лазаревца, индустријске механизације, успели смо са чамцем, буквално после неких сат и 45 минута, да га извучемо из воде, збринемо и упутимо на даље прегледе у Београд", рекао је Стевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.