Izvor: RTS, 16.Jun.2023, 11:59

Грчка, ухапшено девет особа осумњичених за кријумчарење миграната

Девет преживелих у бродолому миграната у близини Пелопонеза у Грчкој ухапшено је под сумњом за кријумчарење људи, саопштила је грчка обалска стража. Сумња се да припадају кријумчарском ланцу који је организовао путовање.
Државна телевизија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ЕРТ јавила је да су сви осумњичени Египћани, а да је брод првобитно кренуо из египатске луке за област Тобрук, у источној Либији, где је покупио мигранте.
Рођаци миграната, од којих је сваки платио хиљаде долара за превоз бродом, окупили су се у јужном лучком граду Каламати да траже своје најмилије.
Брод је можда превозио чак 750 миграната, укључујући жене и децу, када се преврнуо и потонуо у среду рано ујутру. То је једна од највећих несрећа миграната на Медитерану, пренео је АП.
Најмање 79 миграната је погинуло, а неколико стотина се води као нестало након бродолома рибарског брода који је потонуо у близини Грчке, у међународним водама код Пелопонеза, саопштиле су грчке власти.
Грчки премијер Јоанис Сармас прогласио је тродневну националну жалост.
До сада су спасене 104 особе, а није познато колико се тачно особа налазило на броду навели су грчки званичници, пренео је Катимерини. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.