Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 21:04

Радио Слободна Европа: Влада у Приштини забранила улазак возила са српским таблицама

Влада у Приштини одлучила је да забрани улазак возила са српским регистарским ознакама на Косово и Метохију, након хапшења три припадника косовске полиције у централној Србији.
Ту одлуку је за Радио Слободна Европа потврдио је портпарол владе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Препарим Криезиу, који је рекао да су "косовске институције након последњих дешавања одлучиле да повећају ниво граничних контрола".
"Из безбедносних разлога, институције су одлучиле да повећају ниво граничних контрола. Због тога је, као хитан корак, одлучено да се забрани улазак возила са српским таблицама на Косово, док се наставља анализа ситуације од стране безбедносних институција. Следеће радње биће предузете на основу препорука институција за спровођење закона“, рекао је Криезиу.
Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су на територији централне Србије тројицу до зуба наоружаних косовских специјалаца. Сва тројица била су наоружана аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти осудио је хапшење тројице специјалаца косовске полиције и затражио њихово хитно пуштање и моменталну реакцију међународних званичника.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.