Izvor: RTS, 11.Jun.2023, 14:49

Одређен притвор брату осумњиченог за масакр код Младеновца

На предлог Вишег јавног тужилаштва у Смедереву суд је одредио до 30 дана притвор Б. Г. из Крагујевца, брату од ујака У. Б. осумњиченог за масакр у околини Младеновца.
Б. Г. је притвор одређен због узнемирења јавности, поврђено је Танјугу у том тужилаштву.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Б. Г. се сумњичи за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
У. Б. се сумњичи да је 4. маја на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматске пушке убио осам, а покушао да убије 12 особа, саопштило је раније Више јавно тужилаштво у Смедереву које води истрагу у овом случају.
Након убиства сумња се да је У. Б. дошао до наплатне рампе "Мали Пожаревац" претио таксисти и путници таксија, бомбом, чиме је принудио возача да га одвезе до села код Крагујевца где је и ухапшен.
У. Б. се ставља на терет кривична дела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила. Он се налази у притвору од 5. маја, када је и ухапшен.
Неколико дана касније ухапшен је његов отац Р. Б. због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Приликом претреса објеката које користи Р. Б. полиција је пронашла неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.
Он се такође налази у притвору као и ујак осумњиченог У. Б, - Г.Г. који се такође сумњичи за кривична дела неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и екплозивних материја. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.