Izvor: RTS, 10.Jun.2023, 23:08

Трамп: Федерална оптужница против мене политички мотивисана, смешна и неоснована

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је федерална оптужница која је објављена против њега "смешна" и "неоснована" и да представља покушај да се угрозе његове шансе да поново буде изабран за председника САД 2024. године.
Доналд Трамп >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је, у првом појављивању у јавности од објављивања оптужнице, рекао на предизборној конвенцији републиканаца у америчкој држави Џорџији, да је америчка администрација покренула "ловов на вештице" како би осујетила вољу америчког народа, пренео је АП.

Трамп тврди да су оптужбе против њега политички мотивисане, наводећи да ће оптужница против њега бити једна од најстрашнијих злоупотреба моћи у историји САД.
Око 100 присталица, од којих су поједини држали транспаренте на којима је писало "Лов на вештице", појавило се на аеродрому у Колумбусу да поздрави Трампа када је стигао.
Трамп је и даље главни кандидат за републиканску номинацију за председничке изборе 2024. упркос све већим правним проблемима.
Планирано је да се Трамп обрати касније вечерас на републиканској конвенцији у америчкој држави Северна Каролина.
Оптужница која је отпечаћена у петак терети Трампа за 37 кривичних дела у вези са гомилањем поверљивих докумената на имању Мар-а-Лаго на Флориди,
Оптужница укључује наводе да је Трамп, између осталог, чувао документе у плесној дворани и купатилу своје виле.
За најтежа кривична дела из оптужнице предвиђене су потенцијалне затворске казне до 20 година, али починиоцима се ретко када изрекне максимална казна с обзиром на то да одлуку на крају поступка доноси судија.
Трамп би требало да се први пут појави пред федералним судом у уторак у Мајамију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.