Izvor: RTS, 09.Jun.2023, 16:08

Како теку завршне припреме рукометаша у Шапцу пред одлазак на Светско првенство

Јуниорска репрезентација Србије је на завршним припремама пред одлазак на Светско првенство у рукомету, које се овог месеца одржава у Грчкој и Немачкој. Домаћин им је Шабац.
 
Од теретане на базену до терена у хали Зорка, сваки дан од одмора >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << до утакмице заједно. Од бронзе на Европском првенству прошлог лета, најбољи јуниори шести пут окупљени у Шапцу на путу ка новом циљу.
“5-6 година смо заједно као селекција и атмосфера је достигла тај врхунски ниво, што се тиче рада, после прошлогодишње бронзане медаље мотивација је још већа, људи од нас очекују много и надам се да ћемо испунити њихова очекивања”, наводи Урош Симић, капитен јуниоске репрезентације Србије.
Иза њих је тек завршено лигашко првенство, испред грб Србије. За нов изазов, момци до 21 године селектовани су из бројних клубова, поједини са интернационалним искуством.
“Нема у спорту националности и тога, битно је какав је човек и спортиста, ја се водим тим и моји родитељи се кући воде тим тако да није било предрасуда никаквих ни о Љубушко, ни о Загребу, ни о репрезентацији, то је све о поштовању и свему”, истиче Милош Кос, ППД Загреб.
“Жеља је невероватна, сваки млади играч сања да носи грб своје државе на грудима, ми дајемо максимално сваки тренинг, боримо се за то што нас чека и шта друго да кажем него сваки играч сања да оде на то светско првенство”, наглашава Вукашин Антонијевић, Цеље Пивоварна.
Пријатељске утакмице са најбољим јуниорима Словеније и развојним тимом Србије, провере су пред пут у Грчку.
“Изазов стварно је и за нас, она бронза је била прва, историјска, сад треба потврдити тај квалитет и направити нови успех. Ја сам убеђен да ова генерација има квалитет за тако нешто и селектирана је годинама, стасала је годинама. Ово је њихово излазно првенство и немам никакву дилему да смо са најбољим нацијама на свету. Како ће се то поклопити баш на шампионату, то ћемо видети, сналажљиви смо ми Срби знамо ми да у тим моментима када се одлучује загриземо мало више него други тако да сам убеђен да ћемо обрадовати нацију”, сматра Ђорђе Теодоровић, селектор јуниорске репрезентације Србије.
У Зоркиној хали у којој је Металопластика освојила бројне шампионске титуле, рукометни императив је још већи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.