Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 16:36

Пирот, хапшење због прања новца

Челници четири предузећа у Пироту ухапшени су због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца, саопштио је МУП Србије.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су Д. В. (1987), одговорно лице ДОО "АТЛ" Пирот, М. Ћ. (1982), одговорно лице ПР "Марија Ћирић" Пирот, А. Ј. (1969), одговорно лице ПР "Speed" Пирот, и М. П. (1990), одговорно лице ПР "Милотекс тим" Пирот.
Сумња се да су они, од августа 2019. до марта ове године, по претходном договору, иако су знали да новац потиче из криминалне делатности, а у намери да прикрију или лажно прикажу незаконито порекло имовине, испоставили 28 фиктивних фактура предузећу у којем је радио Д. В. на укупан износ од 6.637.900 динара, наводи се у саопштењу.
Четворо осумњичених терете се да су, након плаћања по фактурама, вршили пренос новца у износу од 5.968.700 динара и предавали га Д. В., док су, како се сумња, део новца задржали и М. Ћ., А. Ј. и М. П.
Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.