Izvor: RTS, 25.Maj.2023, 07:55

Посланици о безбедносној ситуацији; Брнабићева: Није људски да се трагедија користи за политички обрачун

Посланици Скупштине Србије расправљају о Владином извештају о безбедносној ситуацији након два масовна убиства. Поставили су питања о РЕМ-у, скупу "Србија наде", убиству у Прибоју. Премијерка Ана Брнабић поручила је да не треба политизовати трагедију, оцењујући >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да су такви покушаји нељудски.
Пред посланицима Скупштине Србије су четири тачке дневног реда, а план је да се о свакој тачки расправља посебно.

На дневном реду су, поред Владиног извештаја о безбедносној ситуацији, и извештај РЕМ-а од октобра до марта ове године, са посебним освртом на извештавање у случајевима насиља, затим, формирање Анкетног одбора који би требало да утврди чињенице и околности које су довеле до трагедија, као и изгласавање неповерења министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.
Током јучерашње расправе, посланици владајуће коалиције поручили су да је Србија безбедна земља, упркос масовним убиствима у школи на Врачару и у околини Младеновца и Смедерева и позвали на скуп у петак "Србија наде".
Са друге стране, опозициони посланици поручују да је систем заказао и позивају на протест "Србија против насиља" у суботу.
Седница је почела 18. маја и на њој учествује премијерка Ана Брнабић са више министара.
Брнабићева је током јучерашње расправе истакла да нема ништа против протеста против насиља, али да има против позива на насиље који се, како тврди, на тим протестима чују.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.