Izvor: RTS, 24.Maj.2023, 18:23

Председник Савета родитеља "Рибникара": Требало би да ускоро знамо које од понуђених локација нам одговарају

Председник Савета родитеља ОШ "Владислав Рибникар" Игор Ђорђевић каже за РТС да још постоји група деце која нису спремна да долазе у школу на Врачару и да би ускоро требало да буде познато да ли су родитељи задовољни понудом Владе Србије и Града Београда и које од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << понуђених локација им одговарају. Истиче да није важна само локација, већ да треба осмислити план и програм рада с децом која нису у школи.
Мање од месец дана пре краја школске године, а три недеље након пуцњаве у Основној школи "Владислав Рибникар", Влада Србије и Град Београд понудили су родитељима и ученицима десет локација на којима они којима је тешко да се врате на наставу у ту школу, могу да заврше школску годину.

Председник Савета родитеља ОШ "Владислав Рибникар" Игор Ђорђевић каже за РТС да још постоји група деце која нису спремна да долазе у школу на Врачару, због чега су се родитељи обратили Влади са жељом да се тај проблем реши.
"У овом тренутку, као председник Савета родитеља, информисао сам све чланове Савета родитеља о предлозима. Представници сваког одељења у којем постоје деца која не долазе контактирају родитеље и требало би да ускоро имамо неку информацију о томе да ли смо задовољни и која од понуђених решења нам одговарају", истиче Ђорђевић.
Наглашава да је додатни задатак за Владу да се осмисле програми јер велики број деце долази у школу.
"С њима раде наставници и они не могу истовремено да буду на два места. То је сада један комплексан задатак. Није само локација, треба осмислити план и програм рада с том децом", каже Ђорђевић.
Истиче да је рано о томе говорити, али да је уверен да је нека од понуђених локација прихватљива родитељима и деци.
"Понуђено нам је мање-више све оно што град има, а што може бити прилагођено деци", истиче Ђорђевић и наводи да је три четвртине деце већ у школи.
На питање да ли је Министарство понудило решење како ће се осмаци из "Рибникара" уписати у средњу школу, Ђорђевић каже да је то додатни проблем који родитељи имају, али да Министарство ради на томе и да су са родитељима ученика осмог разреда ступили у контакт.
"Коначно решење није пронађено, али чини ми се да се иде у добром правцу", истиче Ђорђевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.