Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 00:18

Аутомобилом пробио капију Ватикана, предао се код Апостолске палате

Мушкарац који је управљао аутомобилом пробио се поред обезбеђења и пробио капију Ватикана, доспевши до централног дворишта Апостолске палате, након чега се предао полицији, саопштено је из Ватикана.
Осумњичени се колима пробио кроз капију Свете >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ане и стигао је све до дворишта Сан Дамасо, где се налази Апостолска палата.
Додаје се да је припадник Швајцарске гарде хицем из пиштоља погодио аутомобил.
Ројтерс преноси да је за воланом аутомобила био мушкарац стар око 40 година и да је био ''нестабилног душевног стања'', те да се није приближио здању на другој страни дворишта у којем живи папа.
У саопштењу се наводи да је мушкарац прво покушао да уђе кроз капију преко које се ступа на територију Ватикана, али га је Швајцарска гарда вратила назад.
Мушкарац је затим направио пун круг аутомобилом залетео се и пробио капију, као и други контролни пункт близу задњег дела базилике Светог Петра.
Полицајац је испалио хитац и погодио предњи браник аутомобила. Мушкарац јенаставио да јури напред и стигао до дворишта Сан Дамасо, дела Апостолске палате где су живели претходни папе и где Фрања још увек одржава званичне састанке.
Како се истиче, ухапшен је у дворишту и смештен у ћелију у малом ватиканском затвору, где су га прегледали лекари.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.