Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 13:17

Вучић: Напета ситуација на северу КиМ, покушаће да изаберу лажне градоначелнике

Председник Александар Вучић навео је да је врло тешка и напета ситуација, посебно на северу КиМ и да се очекује да представници Приштине сутра покушају у згради у Митровици да одрже конститутивне седнице за три општине и да изаберу лажне градоначелнике, као и да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је због тога веома забринут.
Они су изабрани, како је рекао, на најлажнијим и најсрамнијим изборима у свету са просечном излазношћу од 3,4 посто, а подржале су их земље Квинте.
"Молим Србе да сачувамо мир, а они неће бити прихваћени као градоначелници. То је иживљавање над Србима и покушај да се направи атмосфера у којој би Срби напустили своја огњишта", рекао је Вучић након отварања фабрике јапанске корпорације "Нидек" у Новом Саду.
Рекао је да је разговарао са америчким представницима Дереком Шолеом, Габријелом Ескобаром и Кристофером Хилом.
"Врло је тешка и напета ситуација, посебно на северу КИМ", истакао је Вучић.
Захвалио је људима који су са КиМ пешке кренули на митинг у Београд, наводећи да они знају колико је ситуација тешка.
"Они знају колико смо се борили док су други кукумавчили, знају колико је ситуација тешка и колико се државно руководство борило. Моја порука је да ћемо бити са њима и заједно се борити да наш народ опстане на КиМ, да опстане Република Србија и да сачувамо главне премисе нашег Устава. А колико сам забринут за сутра и оно после сутра боље да не говорим", рекао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.