Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 14:52

Потврђена оптужница против инструктора јахања из Београда

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против инструктора јахања М. Ђ., незванично сазнаје РТС. Према наводима тужилаштва, постоји оправдана сумња да је овај 68-годишњак извршио кривична дела силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и пет кривичних дела >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << недозвољене полне радње над седам полазница његове школе јахања у Барајеву, од којих је пет било малолетно у време извршења кривичног дела.
На решење Вишег суда у Београду, којим се потврђује оптужница против М. Ђ. (68), постоји право жалбе. Инструктор јахања коњичког клуба у Београду налази се у притвору од хапшења 13. септембра прошле године.
Притвор му је последњи пут продужен 9. маја, на захтев Тужилаштва, како не би поновио кривична дела у кратком временском периоду, као и због узнемирења јавности које може угрозити ток кривичног поступка.
Како се наводи у оптужници, сумња се да је М. Ђ. сва кривична дела - силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и недозвољене полне радње - извршио у просторијама коњичког клуба у периоду од 2010. до 2021. године док су девојке боравиле у коњичком клубу.
Сумња се да је он у децембру 2010. године, силовао малолетну девојку, која је у то време имала 17 година.
Над девојком од 15 година је, како се сумња, извршио кривично дело недозвољене полне радње у јуну 2017. године, а у марту 2018. године је покушао да је силује.
Такође, постоји сумња да је над другом девојком од 15 година у септембру 2021. године извршио кривично дело недозвољене полне радње, као и над још две пунолетне девојке у истом временском периоду.
Током 2013., 2014. и 2015. године извршио је, како се сумња, два кривична дела недозвољене полне радње над две девојчице од 13 и 11 година.
На саслушању у Вишем јавном тужилаштву бранио се ћутањем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.