Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 19:50

Страшна трагедија из које морамо да изађемо уједињено, следе мере које ће нас променити као друштво

Председник Вучић је говорио о актуелним темама након два страшна масакра која су задесила Србију, као и о мерама које се предлажу. Фото: Prtsc/РТС Обраћање председника: „Страшна трагедија и још једном да изразим саучешће породицама убијених, како у Основној школи „Владислав Рибникар“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тако и у Дубони, Орашју, младеновачкој општини…И да кажем да је наравно огромна туга и нешто што осећају, разуме се пре свега породице, али и сви остали у нашој земљи. Наше је да из те велике трагедије изађемо уједињено и да покушамо да неке проблеме решимо на нешто другачији начин“.
„Мора да се буде уз државу и кад је најтеже. Родитељима, бакама, декама, њима је најтеже. Морамо, не заборављајући никада стравичне трагедије, не заборављајући жртве, не славећи починиоце, већ ту дивну децу и људе, морамо да наставимо да размишљамо како и на који начин да нам се такве ствари не понове“.
„Наше је да извучемо закључке. У другим земљама политичари кажу наше молитве су уз вас, што је пристојно. Ми смо као држава отишли корак даље, пробали да урадимо нешто више. Говорићу о оштрим мерама које ће нас променити као друштво“.
„Мере су такве да од сутра узимамо нелегално оружје. Имате месец дана да доставите полицији без последица да донесете и оставите, нико вас ништа неће питати. Јуче смо пронашли у два шаторска крила у Крњачи 650 комада муниције. Људи, идите у полицијску станицу. Очекујемо да милионе метака добијемо овим поводом“.
Branko Ružić podneo ostavku: „Dramatične slike događaja doživotno ću nositi kao pečat na duši“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Страшна трагедија из које морамо да изађемо уједињено, следе мере које ће нас променити као друштво се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.