Вучић: Друштво да промени вредности и понашање, то је питање нашег опстанка

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Maj.2023, 19:05

Вучић: Друштво да промени вредности и понашање, то је питање нашег опстанка

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на конференцији за медије поводом пуцњаве у ОШ „Владислав Рибникар“, да је потребно да друштво промени вредности и свој начин понашања. Фото: Танјуг/Ненад Михајловић „То је питање за цело наше друштво. То је питање нашег опстанка. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << То је питање за целу нацију. Хоћемо ли да будемо довољно одговорни и уједињени у томе да покушамо да променимо себе и признамо сопствене грешке“, рекао је Вучић.
Говорећи о одговорности телевизија и медија, истакао је да та деца не гледају телевизију.
„Нико од њих не гледа телевизију. Они су на интернету по цео дан. Немојте да се правите наивни. Немојте сви да жмуримо и да се правимо наивни и да гледамо како да искористимо за себе, чак и трагедије“, поручио је Вучић.
Он је навео да је 13-годишњи дечак који је јутрос пуцао тражио од својих родитеља и школе да буде премештен из једног у други разред. „Био је најбољи ученик и сви су га избегавали. Тражио је премештај у друго одељење где је имао тројицу другара. Добро се снашао. Родитељи су му били задовољни“, рекао је Вучић и додао да је К. К. навео да су родитељи од њега само тражили боље резултате.
У свом исказу, каже председник, дечак је навео да је слабије резултате почео да показује када се заљубио, међутим и у новом одељењу, нико није хтео да га прихвати.
„Онда је он, по сопственом признању, одлучио да почини монструозни чин. То је припремао. Он је чекао дан и припремао се за то. Био је три пута у стрељани са оцем, гађао је кружну мету. По сопственом признању, то му се допало и био је добар стрелац“, рекао је Вучић.
Говорећи о наводима да је К. К. био жртва вршњачког насиља, председник је навео да је дечак једанпут добио ћушку у школи глуме, те да је био изузетно амбициозан, као и његови родитељи.
„Онда се питате, како да васпитавате децу? Шта да урадите? Сваком родитељу је данас пало на памет колико је пута погрешио, терајући дете да учи више“, рекао је он.
Вучић је истако да је „ово све супротно од клишеа на које смо навикли“.
„Нити је реч о некоме ко се борио за своје родитеље и њихов статус, нити о некоме ко нема да једе и пије. Имали су и имају у изобиљу“, рекао је председник.
Истакао је да у Београду постоје 331 школа и 142 полицајца, те да ће предложити повећање броја полицајаца, али да је немогуће да свака школа добије полицајца.
Šta Novosađanima donosi prvi četvrtak meseca maja? (četvrtak, 4. maj)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Друштво да промени вредности и понашање, то је питање нашег опстанка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.