Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 07:03

Разлаз Фокс њуза и Такера Карлсона – акције компаније пале, огласио се и Трамп

"Фокс њуз медија" и најбоље оцењени водитељ те мреже Такер Карлсон разилазе се, мање од недељу дана након што је матична компанија "Фокс корп" постигла нагодбу од 787,5 милиона долара због тужбе за клевету, а у којој је Карлсон играо главну улогу.
Такер >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Карлсон водио је информативни програм на Фокс њузу у ударном термину – "Tucker Carlson Tonight", који је био и најггледанији међу Американцима старости од 25 до 54 године. Акције Фокса су након вести о разлазу пале за 2,9 одсто.

До овог потеза је дошло након што је компанија "Доминион Воутинг Системс" у својој тужби навела да је Карлсон дозволио да се на програму емитују лажне тврдње о наводној изборној превари од стране те компаније, која се бави производњом машина за гласање, при чему је у приватним порукама доводио у питање веродостојност тих информација.
Карлсон је умешан и у друге судске процесе са којима се Фокс суочава, укључујући тужбу коју је поднео његова бивша шефица књиговодства Еби Гросберг, која је рекла да је Фокс изнудио њено сведочење у случају "Доминиона".
Разлог разлаза са Карлсоном, међутим, није објављен, а компанија му је захвалила на сарадњи.
"Захваљујемо му на свему што је учинио за мрежу као водитељ и пре тога као сарадник", наводи се у саопштењу Фокс њуза.
Међутим, Карлсон се у петак одјавио на крају емисије пожелевши гледаоцима "најбољи викенд" и најављујући да ће се вратити у понедељак.
Иако је остао без једне од својих највећих звезда, Фокс је већ остао без оглашивача који су престали да се рекламирају у његовој емисији због контроверзи.
Два извора упозната са овим питањем рекла су да су извршни директор компаније "Фокс Корп" Лаклан Мурдок и извршна директорка "Фокс њуз медије" Сузан Скот одлуку донели у петак увече.
У интервјуу за Њузмакс бивши амерички председник Доналд Трамп рекао је да је Карлсон "веома добра особа и веома талентована", као и да не зна да ли је Карлсонов одлазак био добровољан или је отпуштен.
Карлсон се придружио Фокс њузу као сарадник 2009. и постао ко-водитељ емисије "Fox & Friends Weekend" 2012. Своју емисију почео је да води у ударном термину у новембру 2016. "Фокс" је 2021. најавио да ће са Карлсоном потписати нови вишегодишњи уговор.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.