Izvor: RTS, 21.Apr.2023, 17:51

Власник Фармакома осуђен на пет година затвора

Виши суд у Београду осудио је власника "Фармакома" Мирослава Богићевића из Шапца на казну затвора од пет година због незаконитог одобравања и коришћења 42 кредита Привредне банке Београд Богићевићевој компанији.
Председник кредитног одбора Привредне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << банке Београд Миодраг Салаи осуђен је на казну затвора од шест година, док је члан одбора те банке Александра Јанковић и финансијски директор концерна "Фармаком МБ" Оливера Ђорђевић осуђене на казне затвора од по две године, саопштено је из Вишег суда у Београду.

Богићевић и Салаи су осуђени за продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, а Јанковић и Ђорђевић због извршења продуженог кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица помагањем.
Окривљенима је урачунато време проведено у притвору и на мери забране напуштања стана.
Оштећена Привредна банка Београд АД Београд, у стечају и треће лице на које је пренет имовинскоправни захтев "EOX Matrix“ д.о.о. Београд, упућени су на парницу ради остваривања имовинскоправног захтева.
Обавезани су окривљени да суду на име паушала плате износ од по 50.000 динара, у року од 30 дана од правноснажности пресуде, под претњом принудног извршења, као и трошкове кривичног поступка чију висину ће суд одредити накнадно посебним решењем.
Председник већа је прочитао и укратко образложио пресуду, са поуком о праву на правни лек.
Против наведене пресуде јавни тужилац, окривљени и његов бранилац могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду.
У оптужници је прецизирано да су окривљени прибавили "Фармакому МБ" имовинску корист од 3.943.733.588 динара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.