Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 19:36

Министарство просвете тражи хитан надзор у ОШ "Ђура Јакшић" због спота с Кристијаном Голубовићем

Министарство просвете затражило је од просветне инспекције да хитно изврши надзор у Основној школи "Ђура Јакшић", у београдској општини Раковица, после сазнања да је у тој школи сниман спот с Кристијаном Голубовићем.
У саопштењу Министарства >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << просвете стоји да органи школе имају право да аутономно доносе одлуке о коришћењу школског простора, али и поред тога Министарство просвете осуђује сваку злоупотребу школског простора.
"Школа је место где се стичу знања и учи о друштвеним вредностима. Учионица није место где се користи непримерен речник и омаловажавање. Школе и све активности које школе реализују у оквиру образовно-васпитног процеса и ваннаставних активности, дужне су да негују и развијају вредности поштовања, толеранције, емпатије, ненасилне комуникације", наводи се у саопштењу, а преноси Танјуг.
У Министарству су рекли да су запослени у обавези да креирају подстицајно и безбедно окружење за неометан раст и развој сваког детета.
Медији су раније данас објавили да им се јавио један забринути родитељ који је навео да је скандал што је у просторијама ОШ "Ђура Јакшић" на Канаревом брду сниман спот групе "Црни Церак", у оквиру ког је у посети школи био и осуђивани криминалац и учесник ријалитија Кристијан Голубовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.