Izvor: RTS, 16.Apr.2023, 12:52

Петковић из манастира Драганац: Ускрс на распетом Косову значи победу живота

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да окупљање верника и свештенства у манастиру Драганац код Гњилана и обележавање Укрса на КиМ дају наду да ће и на том простору победити живот.
Петар Петковић из манастира Драганац >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << код Гњилана поручује да држава Србија и председник Александар Вучић улажу много за српски народ на КиМ, али да пре свега воде рачуна да сачувају мир, преко потребан и Србима и Албанцима.

"Свакако и овде на Косовско Поморавље долазим са добрим вестима, да ће бити нових радних места, великих инфраструктурних улагања и да ће и овде већи део нашег становништа добити повећања и привремене новчане мадоканаде", рекао је Петковић током посете средњовековном манастиру.
Наглашава да ако је Србија јака, моћи ће много више да улаже и помаже свој народ на КиМ.
"Важно је да наставимои да помажемо и нашу Епархију рашко-призернску и да чинимо све да подижемо наше велелепне манастире јер тамо где је црква, тамо где је држава, тамо и опстаје наш народ", подвукао је Петковић.
Епископ Теодосије: Данас су наша срца испуњена васкршњом радошћу У манастиру Драганац, у присуству више стотина верника, Петковића је са сарадницима дочекао владика новобрдски Иларион, а посети се потом придружио и епископ рашко-призренски Теодосије.
"Данас су наша срца испуњена васкршњом радошћу у свим нашим манастирима и црквама, а тим јасно потврђујемо и шаљемо поруку ко смо данас, оно што смо некада били и оно што је најважније ко ћемо бити. У Грачаници, Дечаници и Драганцу велики број наших верника, нарочито деце, присуствовао је поноћним литургијама. Наше срце данас испуњава и посета нама драгаог дректора Кнацеларије за КиМ Петра Петковића са срадницима и тиме сви заједно сабрани шаљемо поруку да смо јединствени и да знамо који је наш циљ. То наше јединство огледа се око васкрслог Христа, наших светиња и нашем светом Косову и Метохији", поручио је епископ Теодосије.
Петар Петковић је синоћ присуствовао поноћној Васкршњој литургији коју је у манастиру Високи Дечани служио игуман Сава Јањић са свештенством.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.