Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 14:03

Шапић: Инсистирам да тужилаштво утврди коруптивне радње

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је да ће инсистирати да тужилаштво утврди да ли је било коруптивних радњи и намештања тендера.
Одговарајући на питање о тврдњи Владимира Ђукановића, да би тужилаштво требало да се укључи у истрагу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << о снимку где наводно шеф кабинета градоначелника Београда Ненад Милановић нуди представницима турске компаније Кенткарт да ће им наместити тендер за нови посао, и да би за то требало да Шапић кривично одговара, он је рекао да је задовољан што се тужилаштво укључује. 

"Не пратим шта говори Владимир Ђукановић, али се са њим слажем да треба и ја и сви други кривично да одговарамо, као што би требало да одговарају и они ако се испостави да су нас лажно оптужили и зато сам срећан што ће тужилаштво да уђе у читав предмет, у све што се дешавало у ових 13 година" рекао је Шапић. 
Објаснио је да брани интерес града и да је спреман да поднесе оставку и да кривично одговара ако буде доказа за кривицу.
"Ми ћемо инсистирати да тужилаштво утврди да ли је било коруптивних радњи, колико су снимали и о чему су разговарали, ми бранимо интерес града и не да ћу поднети оставку, него сам спреман да крвично одговарам ја и сви они који имају везе са тим снимком, ако за то имају доказ" рекао је градоначелник.
Навео је да уколико се испостави да елемената кривичног дела није било и да су то разговори које свако сме да води, обавеза је медија да то осуде. 
"Ми ћемо поднети кривичне пријаве за нарушавање угледа мене и свих нас, ако кривичног дела није било и ваша је обавеза да то осудите и да подржите" рекао је Шапић и додао да се "не може прво у медије него у полицију". 
Он се питао и зашто они који га оптужују нису предали полицији доказе да је неко желео да то противзаконито уради, као и да нису објаснили за који тендер и јавну набавку им је шта нуђено и који су кораци који су урађени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.