Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 14:27

Караван дигиталних вештина у Бору, фокус на обуци старијих суграђана

Караван дигиталних вештина, писмености и безбедности данас је у Бору. Председница Владе Ана Брнабић истиче да је фокус у другом каравану на старијим суграђанима и њиховој обуци за коришћење дигиталних услуга.
Један од најважнијих циљева друге >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << етапе дигиталног каравана, који се одржава у Бору, биће да Србија буде у реду оних држава које су дигитално најписменије.

У категорији становништва од 16 до 75 година проценат дигиталне писмености је око 75 одсто, а сваке наредне године циљ ће бити да се тај проценат повећа.
У Бору је акција кренула из удружења пензионера, где су из локалне канцеларије за младе обучавали старије суграђане како да безбедно користе услуге електронске управе и на најлакши могући начин измирују своје обавезе према држави, и како да на безбедан начин купују и приступе здравственим установама.
Председница Владе Ана Брнабић истиче да је фокус у другом каравану на старијим суграђанима, на пензионерима, да могу да наруче онлајн потрепштине ако су болесни.
"То треба да им кажемо и да се обуче о тим стварима. Кроз те обуке превазилазимо међугенерацијски јаз", истакла је Брнабићева.
Караван дигиталних вештина покренут је на иницијативу Кабинета председнице Владе, са циљем да грађани широм Србије сазнају како се долази до одређене информације и како да у електронској комуникацији са државном управом остваре неко своје право или испуне обавезу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.