Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 15:52

Мала Плана код Прокупља: Мештани траже да се реши проблем необезбеђеног пута

Мештани Мале Плане код Прокупља и околних села прикупљају потписе за петицију којом траже да им надлежни реше проблем безбедности преласка саобраћајнице на државном путу Ниш-Приштина који пролази кроз центар тог места. Кажу, да највећу опасност саобраћајница >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << представља за децу јер се у непосредној близини налази школа.
Једно од највећих села у Прокупачкој општини - Мала Плана, има све што је потребно за живот, осим безбедности и сталне бриге за себе и најближе. За одлазак до поште, школе, продавнице, потребно је прећи магистрални пут, што је често и за старије немогућа мисија.

„Унук ми иде овде у школу, други разред. Стално долазим по њега, узимам га. Лудо возе, стварно, не пазе", наводи Милан Милић из Мале Плане.
„Пре пар година су били удеси где су деца, има и да је дете погинуло. Има удес где је дете мало више повређено. Незгодно нам јер ту, кад крену људи за Косово да возе, ту се вози у колонама и вози се веома брзо”, истиче Марија Михајловић из Мале Плане.
Мештани су годинама од надлежних тражили помоћ, постављање светлосне и друге сигнализације, али решења нема, због чега су почели са потписивањем петиције, а најављују и блокаду пута. У градској управи Прокупља кажу да желе да учествују у финансирању пројекта, али да су у овом случају надлежни путеви Србије, који им нису дозволили ни постављање уличне расвете на тој деоници.
„Обећавам грађанима и мештанима села Мала Плана да ћемо ми из буџета, о трошку свих грађана урадити тај пројекат, доставити Путевима Србије и чекати њихову коначну сагласност кроз услове како ми то можемо да регулишемо”, наводи Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља.
Проблем са путем имају и мештани Белољина, Плочника, али и града Прокупља.
Магистрални пут Ниш-Приштина пролази кроз центар Прокупља, где се уз саму магистралу налазе четири основне и три средње школе.
Спас од саобраћајног колапса и већу безбедност грађани виде у ауто путу, који је почео да се гради и чији пролазак кроз Топлицу жељно ишчекују.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.