Izvor: RTS, 20.Mar.2023, 07:02

Брисел: Две милијарде евра Кијеву за муницију; Си у тродневној посети Москви

Рат у Украјини – 389. дан. Си у тродневној посети Москви. Док Међународни кривични суд тражи још новца за гоњење руских снага због наводних злочина, Руски истражни комитет покренуо поступак против судија и тужилаштва МКС-а. Министри спољних послова ЕУ договорили >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су се о плану вредном две милијарде евра за заједничку набавку муниције за Кијев.
Председник Русије Владимир Путин био је у недељу у Маријупољу (Донбас). Тамо је стигао хеликоптером, а возио се улицама града аутомобилом, заустављајући се на неколико локација.

У кабинету украјинског председника речено је да је у питању цинизам и недостатак кајања због великог броја жртава које је овај град доживео у рату.
Путин је у ауторском тексту за кинески лист Женмин жибао навео да дипломатска решења сукоба у Украјини долазе у обзир, али не и ултиматуми.
У међувремену, Володимир Зеленски је најавио да ће Украјина добити нову војну помоћ из више земаља – Kанаде, Немачке, Француске, Данске, Естоније. "Kонкретно, говоримо о муницији, тенковима и артиљерији", навео је Зеленски.
Фајненшел тајмс, међутим, сазнаје да у европској одбрамбеној индустрији постоји мањак експлозива због чега ће европске испоруке граната вероватно каснити.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.