Вучевић: Служење војног рока биће корисно за друштво, не спремамо се за ратове

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 16:48

Вучевић: Служење војног рока биће корисно за друштво, не спремамо се за ратове

Министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је данас да иницијатива за реактивирањем обавезног служења војног рока није покренута како би се Србија спремала за ратове и сукобе, већ да ће то бити од користи за друштво, као и за појединце који ће војни рок служити. Фото: Танјуг/Раде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Прелић „Мислимо да је ово нешто што је од користи за целу државу, за цело друштво, а користиће и тим момцима који ће сутра служити војни рок. Они ће се боље осећати и бити кориснији чланови друштва, целе заједнице и понос целе отаџбине и њихових породица“, рекао је Вучевић у изјави за медије поводом иницијативе Генералштаба Војске Србије и предлога председнику Републике и врховном команданту Александру Вучићу да wсе поново уведе обавезе служења војног рока.
Вучевић је додао да је предложено да служење војног рока траје четири месеца.
„Мислим да је значајан моменат да после 13 година Србија поново одлучује о томе да ли треба реактивирати обавезно служење војног рока. У значајно краћем временском интервалу него што је то било раније“, рекао је Вучевић.
Он је додао да ће се Војска Србије и Министарство одбране спремати за имплементацију, уколико се донесе одлука за реактивирањем. „Нама је потребно одређено време да се инфраструктура покрене, да касарне буду припремљене, да регрутни центри опет раде у том нивоу. Потребно је да имамо ново регрутовање резервног састава, бољу попуњеност, обученост“, нагласио је Вучевић.
Вучевић је оценио да би кроз војну обуку од четири месеца било могуће добити обученог војника.
„Остаје наравно најдоминантнији професионални састав Војске Србије као носилац кључних активности Војске Србије“, нагласио је Министар.
Dodik: Republika Srpska je simbol slobode

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: Служење војног рока биће корисно за друштво, не спремамо се за ратове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.