Zemun iz mog ugla

Izvor: DobreVesti.rs, 17.Jan.2021, 19:12

Zemun iz mog ugla

Zemun je prepun lepe istorije, koja zbog modernog sveta polako nestaje. Ja se trudim da neke stvari o Zemunu sačuvam I podelim sa ljudima.

 
Tako počinje moja šetnja Zemuom kroz ulicu Tošin Bunar, naime, ko je taj Toše uopšte, I gde je bunar?
 
Toša Apostolović poreklom Grk (Teodor Apostolos) bio je trgovac I jedan od imućnijih Zemunaca tog doba. Imao je problem sa očima, te je gubio vid povremeno. Jedne noći sanjao je san u kojem mu se predskazalo da treba da se popne na vrh Bežanije (koja je u to vreme bila deo Zemuna) I odatle zakotrlja bure, I da gleda gde će da stane. Tamo gde stane bure nalazio se izvor ,duboko pod zemljom I tu bi trebao da iskopa bunar. Kada se bude umio vodom sa tog...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.