„Zbogom, Emire čovečnosti“

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Okt.2020, 12:43

„Zbogom, Emire čovečnosti“

Nastavak prvog dela:
 
Dobročinstvo je izvor kuvajtskog ponosa, a vladini zvaničnici, kao i građani, često komentarišu da su ta zemlja i njeni ljudi dobri u milosrđu.

 
Mnogi Kuvajćani veruju da su pošteđeni nacionalnih katastrofa jer su činili drugima, Kuvajtski humanitarizam je položio najveći ispit kada je ta država uživala ogromno globalnu podršku pošto je 1990-1991. godine bila podvrgnuta iračkoj invaziji i sedmomesečnoj okupaciji.
 
Kuvajćane već kao veoma mlade vaspitavaju u duhu humanitarnosti i dobrotvornog darivanja. Javna fondacija Kuvajt Avkaf (KAPF) je nezavisno vladino telo odgovorno za upravljanje registrovanim vakufima (dobrotvorne islamske zadužbine),...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.