Veče muzike Čajkovskog

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Nov.2021, 22:32

Veče muzike Čajkovskog

Simfonijski orkestar RTS prvi koncert u decembru posvećuje muzici ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog. Na programu će se naći jedno od najsnažnijih simfonijskih ostvarenja ovog autora – „Simfonija br. 5, e-mol, op. 64“, kao i čuveni „Koncert za klavir i orkestar u b-molu, op. 23“, u kome će kao solista nastupiti mladi pijanista Bogdan Dugalić.

 
Koncert će biti održan 2. decembra 2021. godine, u 20 časova, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, a dirigovaće maestro Bojan Suđić.
 
Bogdan Dugalić pripada najmlađoj generaciji pijanista. Svojim interpretacijama je skrenuo pažnju i stručne javnosti, ali i publike. Jedan je od laureata konkursa Muzičke produkcije RTS –...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.