Vebinar: Kako negovati samo-saosećanje u životnim krizama?

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Apr.2020, 21:00

Vebinar: "Kako negovati samo-saosećanje u životnim krizama?"

Vebinar na temu „Kako negovati samo-osećanje u životnim krizama“ biće održan 8. maja sa početkom u 19 časova u organizaciji Mindfulness centra iz Novog Sada.

 
Saosećajnost podrazumeva našu sposobnost da prepoznamo da drugi ljudi pate,prolaze kroz težak period, te da reagujemo na to kroz naš osećaj brige i imamo potrebu da uradimo nešto da toj osobi pomognemo. Saosećanje takođe podrazumeva to da osobi nudimo naše razumevanje i brigu, umesto osude i kritike.
 
Samo-saosećanje podrazumeva ponašanje na isti način ali prema nama samima kada prolazimo kroz težak period, kada smo doživeli neuspeh ili poraz ili smo nezadovoljni sobom. Umesto ignorisanja, kritikovanja, osuđivanja...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.