Važna izložba u Nemačkoj

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Okt.2017, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važna izložba u Nemačkoj

BEOGRAD - U Berlinu je sinoć svečano otvorena izložba o Peteru Urbanu (1941-2013) „Urbanova orbita – zaostavština jednog prevodioca“, kojom je obeležena dvadeseta godišnjica Fondacije nemačkih prevodilaca.

 
Njegova lična zaostavština podeljena je između Beograda i Marbaha – najznačajnijeg muzeja nemačkih pisaca, u kome se nalazi njegova arhiva, dok se u beogradskom Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ u okviru kojeg su otvoreni Muzej srpske književnosti i Muzej knjige i putovanja, nalazi Urbanova biblioteka sa više od 15.000 publikacija, uključujući mnoga prva izdanja važnih ruskih i nemačkih pisaca, knjige sa posvetama, kao i nekoliko izuzetnih izdanja štampanih...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.