VRATIĆ: Leči bolesti i čisti od parazita

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Jun.2023, 09:01

VRATIĆ: Leči bolesti i čisti od parazita

Zahvaljujući odličnom geografskom položaju i povoljnoj klimi Srbija je bogata samoniklim lekovitim biljkama. Izuzetno raskošnu i raznovrsnu floru naše zemlje čini 3.272 vrsta od kojih je 700 vrsta lekovitih biljaka, ali je zvanično opisano i registrovano 420, dok se u prometu nalazi njih 280.

 
Srbija ima dugu i bogatu tradiciju ne samo prikupljanja već i uzgoja lekovitog bilja koje se poslednjih godina sve više gaji plantažno.
 
U našem narodu vrlo cenjen je vratić, za koju američki doktori poput dr Džona Kristofera tvrde da je magična biljka koja leči mnoge bolesti čoveka.
 
Oprez sa upotrebom
 
Vratić (lat. Tanacetum vulgare) je višegodišnja žbunasta...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.