VELIKO INTERESOVANjE: Privreda za proizvodnju struje za sopstvene potrebe

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Sep.2022, 11:52

VELIKO INTERESOVANjE: Privreda za proizvodnju struje za sopstvene potrebe

Privredna komora Srbije, u saradnji sa USAID-om Srbija u okviru "Better Energy" projekta, počela je seriju radionica za predstavnike poslovne zajednice za koje vlada veliko interesovanje.

 
 
“Za svega nekoliko meseci, nakon donošenja propisa, već imamo 206 domaćinstava i 27 privrednih subjekata u Srbiji koji su stekli status kupca – proizvođača električne energije, dok je 96 privrednih subjekata i 262 domaćinstva podnelo zahtev za taj status”, navodi Vera Ražnatović , savetnik u Udruženju za energetiku PKS.
 
Nedavno zaokružena podzakonska regulativa za sticanje statusa kupaca proizvođača, izuzetno je značajna za našu privredu, jer preduzeća dobijaju mogućnost da izgrade...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.