UMETNOST ZA NAJMLAĐE: Svetski dan pozorišta za decu i mlade

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Mar.2024, 22:01

UMETNOST ZA NAJMLAĐE: Svetski dan pozorišta za decu i mlade

Sa namerom da skrene pažnju šire javnosti na pozorišnu umetnost za najmlađu publiku, ustanovljen je Svetski dan pozorišta za decu i mlade - globalna proslava koja, makar na kratko, reflektor svetskih pozornica uperi na značaj pozorišta i scenske umetnosti u životima mlade publike.

 
“Ideja je da se na taj način promovišu prava dece na pristup kvalitetnom pozorišnom i scenskom iskustvu, podstiče kreativnost i mašta i neguju empatija i razumevanje. Okupljajući profesionalce iz pozorišne i scenske umetnosti, edukatore i umetnike iz celog sveta, ovaj dan inspiriše na saradnju i inovacije u pozorišnom i izvođačkom stvaralaštvu”, objašnjava predsednica nacionalnog udruženja ASITEŽ, Diana Kržanić...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.