UDRUŽENjE ZA KULTURU, UMETNOST I MEĐUNARODNU SARADNjU: Stohiljaditi posetilac obišao ADLIGAT

Izvor: DobreVesti.rs, 06.Apr.2024, 17:18

UDRUŽENjE ZA KULTURU, UMETNOST I MEĐUNARODNU SARADNjU: Stohiljaditi posetilac obišao ADLIGAT

“Porodice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Holandije, posetioci iz Omana, Kine i Indonezije dolazili su u Srbiju samo da bi videli muzeje Adligata.

 
 
To je učinilo i petnaestoro Islanđana – bibliotekara i direktora institucija kulture, čak i princ Sultanata Ternate iz Indonezije koji je putovao tri dana i prešao dvanaest i po hiljada kilometara samo da bi video Adligat”, kaže Viktor Lazić počasni predsednik Adligata i ističe da je sa evidentiranjem posetilaca započeto 2009. godine kada je prva prostorija muzeja Adligata neformalno otvorena za javnost, te da je tada broj posetilaca bio mali, da bi sada godišnje dostigao i po deset hiljada.
 
“Broj poseta je drastično porastao...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.