UČENjE I ZABAVA: Tesla i Pupin oživeli u mini video-igrama

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Okt.2021, 09:01

UČENjE I ZABAVA: Tesla i Pupin oživeli u mini video-igrama

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Trainning Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

 
Dve mini video-igre inspirisane Nikolom Teslom i Mihajlom Pupinom deo su izložbe “Razvoj i primena rendgenske tehnologije kod kod Srba - od Tesle i Pupina do danas” koja će od 27. oktobra biti otvorena u Muzeju nauke i tehnike, a svi posetioci moći će da ih odigraju i na zabavan i edukativan način saznaju detalje o radu srpskih naučnika u oblasti X-zraka.
 
Kako su nastale video-igre o Tesli i Pupinu
 
Deo Nordeus fondacije, Obrazovni centar Nordeus Hub,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.