U Užicu obeležena godišnjica rođenja Nikole Tesle

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Jul.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Užicu obeležena godišnjica rođenja Nikole Tesle

UŽICE - Na Gradskoj plaži u Užicu, u predvorju Hidrocentrale “Pod gradom”, izgrađene prve godine XX veka po Teslinim principima neizmenične struje, povodom 160. godišnjice rođenja Nikole Tesle i Dana nauke u Srbiji, održan je multimedijalni program “Tesla na Đetinji”.

 
Kroz dokumentarne filmske zapise, insert iz filma “Tajna Nikole Tesle”, obraćanja uvaženih poznavaoca dela velikog naučnika i muzičke numere, nekoliko stotina Užičana imalo je priliku da proširi znanja o Tesli i njegovim izumima i oseti se ponosnim što živi u gradu u kome je izgrađena hidrocentrala po Teslimim principima, prva posle one na Nijagarinim vodopadima. Izgradnja Hidrocentrale “Pod gradom” počela je 3. maja...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.