U Srbiji proslavljen rođendan cara Japana

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Dec.2013, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji proslavljen rođendan cara Japana

BEOGRAD – Uprkos teritorijalnoj udaljenosti Japana i Srbije, dva naroda veže duboko prijateljstvo, rekao je ambasador Japana Masafumi Kuroki na prijemu koji je ambasada Japana u Beogradu priredila povodom rođendana japanskog cara Akihita.


Car Akihito rođen je 23. decembra 1933. godine i ove godine će napuniti 80 godina. Car Akihito je došao na presto 1989. godine i 125. je car po redu prema tradicionalnom sistemu nasleđa. Era vladavine cara Akihita nosi naziv "Heisei".
Govoreći o prijateljstvu Japana i Srbije i njihovih naroda, njegova ekselencija Masafumi Kuroki je rekao da je za njega, “kao ambasadora Japana, to ohrabrujuće” i da mu to, istovremeno, daje u zadatak da nastavi da nadograđuje postojeće...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.