U KUĆI SVE SE RUŠI, A STEFAN I NEŠO MAŠTAJU O TOPLOJ SOBI, BEZ RUPA: Kad je nemaština velika, želje su skromne

Izvor: DobreVesti.rs, 15.Feb.2023, 19:13

U KUĆI SVE SE RUŠI, A STEFAN I NEŠO MAŠTAJU O TOPLOJ SOBI, BEZ RUPA: Kad je nemaština velika, želje su skromne

Da li možete da zamislite u 2023. godini decu koja žive u oronuloj kući, nemaju dovoljan broj kreveta, uče tako što moraju da upale agregat jer nemaju struju, kupaju se u koritu jer nemaju kupatilo?

 
Nažalost, ovo je svakodnevica velikog broja dece u Srbiji. Surovi uslovi u neadekvatnim objektima drastično utiču na kvalitet života i detinjstvo. Porodica Slavujević iz Jarebice kraj Loznice živi u takvom domu. Četvoro skromnih mališana Dejan (15), Danka (13), Nešo (10) i Stefan (8), pomalo su stidljivi i tužni.
 
Deda Radovan, baka Olga, otac Slavko i majka Silvija sa decom – tri generacije u jednoj kući. Nemaština koja se prenosi sa kolena na koleno težak je usud ove porodice.
 ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.